AlgemeenNieuws

‘Hogere prijs voor boer bedreigt verwerkende industrie’

Parijs – Hogere prijzen voor melk, vlees en andere agrarische producten bedreigen het voortbestaan van de Franse bedrijven die die producten verwerken en vermarkten.

”Wij zijn verbaasd dat de premier de hele sector heeft opgeroepen de prijzen op te waarderen zonder te denken aan de gevolgen voor de verwerkingsbedrijven.”

Reactie op oproep Franse premier

Dat zegt Pasval Viné, directeur van Coop de France, in een gesprek met de Franse tv. Hij reageert daarmee op een oproep die premier Valls donderdag deed bij het grote boerenprotest in Parijs. Coop de France, de koepel van de agrarische coöperaties in Frankrijk, benadrukt dat die bedrijven al tijden roepen dat ze geen hogere prijzen aan kunnen gezien de scherpe concurrentie in Europa. ”We roepen dat nu al weken maar hebben niet de indruk dat we gehoord worden. De prijzen opwaarderen terwijl we geconfronteerd worden met de Europese concurrentie, dat is onze ondernemingen in gevaar brengen.”

‘Geen beloftes die niet waargemaakt kunnen worden’

”We zijn ons er uitstekend van bewust dat de boeren een hogere prijs nodig hebben maar we kunnen geen prijzen beloven die we niet kunnen waar maken. De leden van de coöperaties, die er ook de eigenaren er van zijn, begrijpen dat ook uitstekend. Het moet binnen de economische situatie passen.”

Beheer
WP Admin