AlgemeenNieuws

Duitse minister wil snelle uitbetaling toeslag

Berlijn – De Duitse deelstaten moeten de bedrijfstoeslagen zo snel mogelijk, maar uiterlijk in december uitbetalen. Die oproep doet de Duitse landbouwminister Christian Schmidt na een overleg met de voorzitter van het Duitse boerenorganisatie DBV, Joachim Ruckwied.

Aanleiding voor het gesprek is de slechte inkomenssituatie in grote delen van de Duitse landbouw. Volgens Schmidt was het een ‘zeer constructief gesprek over mogelijkheden voor ondersteuning van onze boeren’.

Snelle uitbetaling mogelijk volgens deelstaten

Volgens de minister hebben een deel van de deelstaten al aangegeven dat snelle uitbetaling mogelijk is. De minister en DBV zijn het er ook over eens dat ze de landbouw ‘klaar moeten stomen voor de toekomst’. Hoe precies is nog niet duidelijk, maar het vergt in ieder geval een gezamenlijke inspanning van de Bondsregering, deelstaten en de boeren zelf vervolgt Schmidt.

Schmidt spreekt deze week nog met Hogan

De Duitse landbouwminister heeft deze week nog een gesprek met EU-landbouwcommissaris Phil Hogan over de situatie in de landbouw. Komende maandag heeft Schmidt het gebruikelijke vooroverleg met zijn collega’s uit Frankrijk en Polen in aanloop naar de ingelaste Landbouwraad in Brussel op 7 september.

Beheer
WP Admin