AlgemeenNieuws

Vijfde gebied ‘vol’ met PAS-meldingen

Arnhem – In vijf van de 177 Natura2000-gebieden waarvoor het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van kracht is, is de grenswaarde verlaagd naar 0,05 mol per hectare doordat de beschikbare ontwikkelingsruimte bijna is uitgeput.

Donderdag is een vijfde gebied toegevoegd: het  Natura2000-gebied Rijntakken, dat zich uitstrekt langs de Waal, de Nederrijn en de IJssel.

Vergunningaanvraag indienen

Eerder al was de grenswaarde in de natuurgebieden Alde Feanen, Lieftinghsbroek, Duinen Ameland en Duinen Schiermonnikoog verlaagd. De ingreep betekent dat een vergunningaanvraag moet worden ingediend bij ontwikkelingen die een depositie veroorzaken van meer dan 0,05 mol per hectare per jaar. Dat geldt ook voor bestaande situaties waarvoor nog geen Natuurbeschermingsvergunning is afgegeven. Voor bestaande situaties zal de vergunning doorgaans wel worden verstrekt.

In de Brabantse natuurgebieden Deurnsche Peel & Mariapeel, Groote Peel, Strabrechtse Heide & Beuven en Kampina & Oisterwijkse Vennen heeft de provincie al meteen bij de invoering van het PAS een grenswaarde van 0,05 mol per jaar per hectare ingesteld.

Beheer
WP Admin