Sjo Smeets (@sjosmeets) <a href=""https://twitter.com/sjosmeets/status/622023239368249344"">17 juli 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/sjosmeets/status/622023239368249344""}'></span>--> </p> <h3 class=""xms-subtitle"">Geen noodzakelijk onderhoud meer</h3> <p>De indruk bestaat dat BioSpares geen noodzakelijk onderhoud meer verricht aan de biovergistingsinstallatie, waardoor deze aftakelt. Daardoor zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan. Een aantal overtredingen is het afgelopen jaar strafrechtelijk opgepakt.</p>" AlgemeenNieuws

Mestvergister BioSpares Nistelrode moet mogelijk dicht

Nistelrode – De provincie Noord-Brabant heeft het mestvergistingsbedrijf BioSpares in Nistelrode de wacht aangezegd.

Als de biovergistingsinstallatie niet snel gaat werken conform de veiligheids- en milieuwet en regelgeving, trekken Gedeputeerde Staten (GS) de omgevingsvergunning van het bedrijf in.

Notoire overtreder

Dat zou stopzetting van alle bedrijfsactiviteiten betekenen. De provincie neemt deze stap nadat alle overtredingen op een rij zijn gezet. Volgens de provincie is de mestvergister een notoire overtreder. “Het is absoluut onaanvaardbaar dat uw onderneming op deze weg voortgaat”, aldus GS in de brief.

Beheer
WP Admin