AlgemeenNieuws

LTO Noord zoekt voorzitter die sporen verdiend heeft

Zwolle – Wie de nieuwe voorzitter van LTO Noord wordt, is nog onbekend, maar de opvolger van Siem Jan Schenk is een bekend gezicht in de land- en tuinbouw.

De nieuwe voorzitter van LTO Noord is bij voorkeur boer of tuinder, heeft zijn of haar sporen verdiend als belangenbehartiger voor de agrarische sector en weet leiding te geven aan een organisatie in verandering. De opvolger van Schenk moet ten minste vier jaar voor vier dagen in de week beschikbaar zijn voor het werk bij LTO Noord en als vertegenwoordiger van LTO Noord in het federatiebestuur van LTO Nederland.

Dat blijkt uit de profielschets die afgelopen week is bekend gemaakt. De nieuwe voorzitter zal op 1 januari van het volgend jaar aantreden. Solliciteren naar de functie kan tot 12 augustus.

[([002_rb-image-1787370.jpeg]:inzetgroot)]

Schenk neemt officieel afscheid op 18 augustus, maar is feitelijk al vertrokken.

De profielschets sluit praktisch uit dat de belangenorganisatie met een outsider in zee zal gaan. De profielschets is van dien aard, dat de enige verrassing kan zijn dat de nieuwe voorzitter geen lid is van LTO Noord, of bij voorbeeld buiten het LTO Noord-gebied woont. Op die punten stelt de profielschets geen eisen aan die nieuwe voorzitter, al moet hij of zij wel achter de vastgestelde visie Van vandaag naar overmorgen 2013-2016 staan.

Beheer
WP Admin