AlgemeenNieuws

Dierenpartij wil welzijnslabel Gelderse stal

Arnhem – De Gelderse Partij voor de Dieren wil dat alle veebedrijven in Gelderland worden voorzien van een dierenwelzijnslabel. De partij dient woensdag 8 juli daarvoor een motie in.

De partij wil meer aandacht voor het welzijn van dieren in stallen moet komen. Doel van het label is dat het inzicht geeft in hoe de dieren in stallen gehouden worden en dat het veehouders stimuleert diervriendelijke maatregelen te nemen.

Via website inzicht in huisvesting

Een dierenwelzijnslabel kan volgens de PvdD via een website voor elke stal een overzicht geven van bijvoorbeeld het huisvestingssysteem waarin dieren leven, informatie geven of de dieren naar buiten kunnen, hoeveel ruimte ze hebben, hoe oud ze zijn, of de bodem geschikt is om in te wroeten en zacht op te liggen, en welke verbetermogelijkheden er zijn.

‘Label stimuleert diervriendelijkere stal’

Fractievoorzitter Luuk van der Veer: “Net zoals het energielabel bevordert dat huizenbezitters over energiebesparende maatregelen nadenken, stimuleert een dierenwelzijnslabel dat veehouders hun stallen diervriendelijker maken.”

De partij maakt een vergelijking met het energielabel voor woningen dat sinds februari is verstuurd aan alle woningeigenaren.

Beheer
WP Admin