AlgemeenNieuws

Plasterk hoeft geen landbouwgeld meer

Den Haag – Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) streeft er niet naar om Europees landbouwgeld over te hevelen naar de steden.

Dat staat in een brief die hij  samen met staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer stuurt.

De bewindslieden geven antwoord op vragen die de SGP-fractie stelde nadat Plasterk in dagblad Trouw opmerkte dat gelden uit het gemeenschappelijk landbouwbeleid zouden kunnen worden aangewend voor ontwikkeling van steden.

Plasterk en Dijksma antwoorden dat tot 2020 de uitgaven voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid vast liggen. Nederland is niet van plan om tijdens het voorzitterschap aan te sturen of te besluiten over verschuiving van landbouwgelden of andere Europese fondsen naar stedelijke ontwikkeling.

Plasterk zegt tijdens het Europees voorzitterschap (in de eerste helft van 2016) meer aandacht te willen vragen voor de Europese mogelijkheden om stedelijke ontwikkeling te sturen. In sommige gevallen ligt bestaande Europese wetgeving  stedelijke ontwikkeling in de weg.

Lees meer artikelen over Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Beheer
WP Admin