AlgemeenNieuws

Hoogste bod pachtgrond RVOB €851

Zwolle – Bij een openbare inschrijving door het Rijksvastgoedbedrijf (RVOB) voor pachtgrond bood vandaag de hoogste bieder €851 per hectare.

Het ging om percelen grond en water in een uiterwaard aan de Nederrijn onder Randwijk (Gld.) van totaal 64,5 hectare, waarvan ruim 53 hectare bruikbaar is. Het bod heeft alleen betrekking op het bruikbare deel.

Er kwamen bij de inschrijving zes biedingen binnen. Het laagste bod was volgens het RVOB €186 per hectare. Gemiddeld werd er €550 per hectare bruikbare grond geboden. De grond wordt uitgegeven in geliberaliseerde pacht. De ingangsdatum van de pachtovereenkomst is 1 mei 2015 en de einddatum 30 april 2021.

De grond is gegund aan de hoogste bieder. Wie de desbetreffende bieder het is, wil RVOB niet zeggen.

De gronden betreffen onder andere zogenoemde ‘overstromingsgraslanden’, ‘hoogwatervluchtplaatsen’ en rivieroever. Op de grond staan ook onder andere knotbomen en meidoornhagen. Deze dienen door de pachter onderhouden te worden. Begrazing is toegestaan met maximaal acht schapen of twee runderen per hectare. Op het grootste gedeelte is bemesten niet toegestaan, tenzij gebruik wordt gemaakt van maximaal 20 ton ruwe stalmest.

Beheer
WP Admin