AlgemeenNieuws

Siem Jan Schenk van LTO Noord naar Hoogheemraadschap

Zwolle – LTO Noord Voorzitter Siem Jan Schenk stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn als voorzitter. Na vier jaar voorzitterschap bij de grootste regionale belangenbehartigingsorganisatie voor boeren kiest hij voor een functie in het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap in Noord Holland. Schenk is nu nog kandidaat hoogheemraad en wordt naar verwachting 13 mei aanstaande benoemd.

De functie als hoogheemraad is inhoudelijk en voor wat betreft tijdbeslag niet te combineren met het voorzitterschap van LTO Noord volgens LTO Noord. Daarom legt Schenk op 18 augustus, als zijn eerste termijn als voorzitter erop zit, zijn functie neer. Schenk heeft in LTO Nederland verband de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede. Hieronder valt ook het onderwerp ‘Water’. Dit onderdeel zal hij per direct overdragen aan een andere bestuurder, ter voorkoming van mogelijke belangenverstrengeling.

“De afgelopen vier jaar heb ik met veel passie en plezier mijn voorzitterschap bij LTO Noord ingevuld”, laat Schenk weten. “Het was niet altijd even gemakkelijk, want er is in deze periode veel gebeurd. Zo hebben we een reorganisatie van de werkorganisatie achter de rug die veel impact heeft gehad. De organisatie heeft dit echter goed opgepakt. Er wordt efficiënter gewerkt en ik kan stellen dat ik een financieel gezonde organisatie achterlaat met een goed toekomstperspectief.”

Schenk kijkt tevreden terug op zijn bestuursperiode. “Binnen mijn portefeuille Ruimtelijke Ordening is behoorlijk wat resultaat geboekt. Op het gebied van water hebben we bijvoorbeeld de nodige gelden weten binnen te halen voor het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Een mooi project waarmee boeren werken aan kwalitatief beter water en voldoende water voor de toekomst.”

Schenk blijft nog tot 18 augustus actief bij LTO Noord, maar een aantal taken neemt vice-voorzitter Annette van Velde over. De procedure voor het voorzitterschap zal nog voor deze zomer worden opgestart. Schenk was eerder voorzitter van LTO Melkveehouderij.

Beheer
WP Admin