AlgemeenNieuws

Kunstmestschip op ontploffen

Bremerhaven – Een vrachtschip met kunstmest dreigt voor de kust van Noord-Duitsland te exploderen.

Dat melden Duitse media. Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld van 5 kilometer. Het schip heet de Purple Beach en ligt op 30 kilometer van het eiland Helgoland op de Noordzee. De 22-koppige bemanning van het schip is reeds geëvacueerd van het schip en in het ziekenhuis onderzocht.

Ammoniumnitraat

Het laadruim lijkt in brand te staan en door de dampen en hitte kan momenteel niemand bij het schip komen. De buitenwand was woensdagmiddag nog circa 45 graden warm. De Purple Beach is 192 meter lang. Wat het schip precies vervoert is onduidelijk maar in elk geval is veel ammoniumnitraat aanwezig. Een aantal brandweermensen die bij de evacuatie van de bemanning betrokken was, is eveneens in het ziekenhuis onderzocht, maar vooralsnog lijkt niemand ernstig gewond.

Risico

Inwoners van de regio Bremerhaven, een stad met circa 115.000 inwoners, is door autoriteiten verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Tegelijk zou het risico voor de volksgezondheid momenteel nog verwaarloosbaar zijn. Inwoners van Bremerhaven en de plaats Cuxhaven klaagden vannacht bij de politie over stank.

Beheer
WP Admin