AlgemeenNieuws

Meitelling door ruim de helft nog niet ingediend

Den Haag – Ondanks de oproep van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om de Gecombineerde opgave voor 15 mei in te dienen, gaf nog geen 50 procent hier gehoor aan.

Tot en met zondag heeft 42,5 procent de meitelling doorgegeven. Dit laat de uitvoeringsorganisatie weten. RVO.nl verzoekt dit jaar zo’n 85.000 ondernemers de meitelling in te dienen. Hiervan doen zo’n 57.000 een beroep op de Basis Betalingsregeling (BBR). Normaal is de deadline voor de opgave 15 mei, maar iedereen krijgt een maand extra tijd. Aanleiding hiervoor is dat veel landen problemen verwachten bij het indienen, omdat dit jaar voor het eerst wordt gewerkt volgens het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Houd bij het doen van uw opgave rekening met een aantal belangrijke data. Alleen het indienen van de opgave is uitgesteld tot 15 juni, de peildata blijven gelijk, waarschuwt RVO.nl. Voor de opgave van dieren geldt de situatie op 1 april. Voor percelen is dat 15 mei. Lees meer hierover in de laatste nieuwsbrief van de uitvoeringsorganisatie.

Beheer
WP Admin