Home

Nieuws 1254 x bekeken 1 reactie

Kamer vindt debat over verlies tuchtgerecht niet nodig

Den Haag - De coalitiepartijen VVD en PvdA vinden het niet nodig om een debat te voeren over het risico dat boeren lopen op een strafblad door het wegvallen van het tuchtgerecht dat onder de productschappen viel.

Dat blijkt na een verzoek van CDA-Kamerlid Jaco Geurts voor een debat. VVD en PvdA, maar ook ChristenUnie steunen het debat niet, maar willen wel een brief van staatssecretaris Sharon Dijksma hierover.

Door de afschaffing van de productschappen verdwijnt het tuchtgerecht, waardoor bij een overtreding geen bestuursrecht mogelijk is, maar dat een zaak gelijk strafrechtelijk wordt aangepakt. Geurts pleit ervoor dat de wet wordt aangepast, zodat het risico op een strafblad voor relatief kleine overtredingen van tafel gaat.

Eén reactie

  • Foxxy

    Lijkt nergens naar!
    beetje bescherming is noodzaak!

Of registreer je om te kunnen reageren.