AlgemeenNieuws

Geen bezwaar maken zorgt voor vervallen bestemming

Den Haag – Door geen bezwaar te maken tijdens een milieucontrole tegen de conclusie dat zijn dertig koeien van ondergeschikt belang zijn op zijn bedrijf is een inwoner van Hei- en Boeicop in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Zederik terecht de bestemming agrarische activiteiten kwijtgeraakt. Dat concludeert de Raad van State deze week.

De inwoner van Hei- en Boeicop had bij de Raad aangevochten dat zijn bestaande agrarische activiteiten niet als zodanig benoemd waren in het bestemmingsplan van de Zuid-Hollandse gemeente Zederik. De bestemming is behalve ‘Bedrijf’ voorzien van de aanduiding ‘specifiek vorm van wonen – hobbyboer’. Al jaren houdt hij dertig koeien op het perceel en daarnaast wordt er gehandeld in ijzer- en schrootmaterialen. Tijdens een milieucontrole in 2010 werd door de controleurs de conclusie getrokken dat zowel het houden van koeien als het handelen in ijzer- en schrootmaterialen ondergeschikt zijn aan de hoofdactiviteit, het vervoeren van groot materieel met een vrachtwagen. Deze conclusie van de milieucontroleurs werd door de bezwaarmaker onweersproken gelaten.

Gelet hierop ziet de Raad van State geen aanleiding de conclusie van de gemeenteraad van Zederik als onterecht te betitelen, de bestaande agrarische activiteiten hoeven niet als zodanig in het bestemmingsplan opgenomen te worden.

Beheer
WP Admin