A-ware roept bestuur DOC op tot uitstel stemming fusie AlgemeenNieuws

A-ware roept bestuur DOC op tot uitstel stemming fusie

Lopik – A-ware topman Jan Anker roept het bestuur van DOC Kaas in een open brief op de stemming voor of tegen een fusie met het Duitse DMK uit te stellen.

Anker pleit in de open brief voor een adempauze en voorstel tot uitwerken van alternatieven onder onafhankelijk voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen. De stemming staat voor morgen op de agenda.

Volgens A-ware bevindt het bestuur van DOC zich in een ideale onderhandelingspositie nu ook bedrijven als A-ware en Hochwald hebben aangegeven een goed alternatief te kunnen bieden op de fusie met DMK. “U kunt werken aan de beste oplossing voor de korte en lange termijn als gaat om afnamezekerheid en een goede melkprijs voor de leden.”

Anker is van mening dat het mogelijk moet zijn om binnen een paar maanden de voorliggende alternatieven uit te werken en ter goedkeuring aan de leden voor te leggen. Zijn suggestie is om Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de Topsector Agri & Food en voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR, te vragen om dit proces onder onafhankelijke leiding plaats te laten vinden.

 

Lees alles over de fusieplannen van DOC Kaas en DMK in het dossier

Beheer
WP Admin