AlgemeenNieuws

Rabobank: mestverwerking komt beter van de grond

Utrecht – Ruud Huirne, directeur Agro en Food van Rabobank Nederland, verwacht dat de mestverwerking beter van de grond komt nu er duidelijkheid is over de grondgebondenheid in de melkveehouderij.

Dat zei hij op een bijeenkomst van de Rabobank voor landbouwjournalisten. “Je ziet dat veel initiatieven voor mestverwerking pas van de grond komen als boeren zekerheid hebben over mestverwerking. Die zekerheid is er, nu er duidelijkheid is gekomen voor de melkveehouderij.

Huirne ontkent dat er tot nu toe nauwelijks mestverwerking van de grond is gekomen. “Er zijn initiatieven genoeg. Maar ik verwacht wel dat er met de duidelijkheid voor de melkveesector een versnelling zal komen.”

Anders dan vermoedens dat de Rabobank niet bereid is om mestverwerking te financieren, zegt Huirne zegt dat Rabobank zeker bereid is om goede initiatieven voor mestverwerking te financieren. “We zijn onderdeel van het mestfonds en financieren goede  initiatieven. We lopen er zeker niet voor weg, maar er wordt wel gekeken naar maatschappelijk draagvlak voor de  plannen”, aldus Huirne.

Beheer
WP Admin