AlgemeenNieuws

Mestverwerker GreenFerm wil 350.000 ton verwerken

Lunteren – GreenFerm is van plan om jaarlijks 350.000 ton drijfmest van rundvee, rosékalveren, zeugen en vleesvarkens te verwerken op een locatie in Apeldoorn.

De verwerker zet er op in om volgend jaar van start te kunnen gaan.

Veehouders kunnen zich al sinds 1 januari van dit jaar inschrijven voor het mestverwerkingsinitiatief. De omgevingsvergunningen voor milieu en bouwen in Apeldoorn zijn vorige week vrijdag aangevraagd. Na afgifte van de vergunningen kan de bouw beginnen.

‘Dit is afhankelijk van wanneer we de vergunningen ontvangen. We hopen in september te starten’, zegt Gerhard van de Lagemaat van GreenFerm, in Nieuwe Oogst. De fabriek gaat dan in het eerste kwartaal van 2016 draaien.

Lagemaat: “300.000 ton is voldoende om te kunnen beginnen. Tot nu toe is voor circa 30.000 kuub mest ingeschreven. Om te kunnen starten, moet er wel voldoende perspectief zijn om 350.000 ton mest te contracteren”.

Het bedrijf wil drijfmest van rundvee, rosékalveren, zeugen en vleesvarkens verwerken. “In overleg kunnen dit ook andere meststromen zijn, maar dit moet passen binnen de bedrijfsvoering. Gemikt wordt op mest van 5 tot 12 procent drogestof.”

Beheer
WP Admin