AlgemeenNieuws

LTO: boeren vaker slachtoffer van misdrijf

Doetinchem – Boeren zijn vaker dan burgers slachtoffer van criminaliteit. Dat zegt Johan Schuitemaker van LTO. De boerenorganisatie houdt een ledenonderzoek naar de ervaringen van boeren met diefstal, vandalisme of activisme.

Volgens Johan Schuitemaker worden boeren steeds vaker slachtoffer van criminaliteit. Vooral boeren in de grensstreek zijn doelwit. Schuitemaker: “Vooral in de grensstreek is criminaliteit op agrarische bedrijven een steeds groter wordend probleem. Het gaat dan vooral om diefstal van voertuigen of diesel.” Ook hebben boeren regelmatig te maken met onbevoegden op het erf en land. “Een groot onderschat probleem”, volgens Schuitema.

Om in kaart te brengen wat de ervaringen van boeren zijn met criminaliteit loopt een onderzoek onder de leden van LTO. De enquête loopt een week en is al ruim zevenhonderd keer ingevuld, weet Schuitema. Eind april verwacht hij met de uitkomst te kunnen komen.

LTO wil boeren helpen, adviseren en informeren wat te doen tegen criminaliteit en werkt aan een beveiligingsplan voor boerenbedrijven.

Beheer
WP Admin