AlgemeenNieuws

Kamer wil NVWA bij EZ houden

Den Haag – De Tweede Kamer wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij het ministerie van Economische Zaken houden. Dat heeft de Kamer uitgesproken in een aantal moties die daarover werden ingediend.

Er lagen twee moties om de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over te hevelen van het ministerie van Economische Zaken naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De twee moties (een van de Partij voor de Dieren en een van de ChristenUnie en SP) werden beide met ruime meerderheid verworpen.

De Partij voor de Dieren voerde als argument aan dat er in de afgelopen jaren een verstrengeling is opgetreden van economische belangen en wettelijke overheidstaken in de vee- en vleessector. De SP en ChristenUnie redeneren dat volksgezondheid het leidend principe is bij het werk van de NVWA. SP en ChristenUnie wilden dat voorbereidingen werden getroffen om de NVWA weer over te hevelen naar VWS.

Een motie van de Partij voor de Dieren om een parlementaire enquête te houden  over het toezicht op de productie van vlees en vis haalde evenmin een meerderheid,

Beheer
WP Admin