AlgemeenNieuws

Wolf laat zich opnieuw zien in Drenthe

Assen – De wolf die zaterdag was opgedoken in Drenthe, heeft zich dit weekeinde nog meermalen laten zien in de provincie. Dat zei de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma (Natuur) zondag.

Zo is het dier zondagochtend gespot in Aa en Hunze (in de buurt van Assen). Zaterdag was hij Nederland binnengekomen via het buitengebied van Emmen, in het zuidoosten van Drenthe.

Het is voor het eerst sinds 1897 dat in Nederland weer een wolf rondloopt. Foto’s van het dier, dat eerder ook al over de grens in Duitsland was waargenomen, hebben 100 procent zekerheid gegeven.

De provincie, die blij is met de komst van het dier, heeft in de tussentijd ook een melding over een doodgebeten schaap binnengekregen. Als blijkt dat dit door de wolf komt, heeft de eigenaar recht op een uitkering via de provincie uit het landelijk faunafonds, vertelt Munniksma.

Hij heeft van verschillende mensen die er verstand van hebben gehoord dat het dier nog rondwandelt in de provincie. “Mogelijk dat een enkele particulier een hond voor een wolf aanziet, maar uit nieuwe foto’s en meldingen blijkt dat het echt om de wolf gaat.”

De gedeputeerde heeft geen signalen dat nu een stroom wolventoeristen naar de provincie is afgereisd. “Het dier kan enorme afstanden afleggen, de kans dat je hem ziet is niet zo groot.”

De provincie roept op de wolf te respecteren en niet te dicht bij te komen of hem met een loslopende hond te benaderen. Ze houdt contact met deskundigen uit Nederland en Duitsland over mogelijke vervolgstappen. ANP

Beheer
WP Admin