AlgemeenNieuws

Timmermans: Nederland is zelf het probleem

Straatsburg – Niet de EU, maar Nederland zelf veroorzaakt problemen bij de uitvoering van regels voor natuurbescherming. Dat zegt Europeese Commissaris Frans Timmermans (Betere Regelgeving).

Hij reageerde op vragen die onder meer zijn gesteld door CDA-parlementariër Annie Schreijer-Pierik. Zij vindt dat Nederland moet ophouden eisen bovenop EU-regels te zetten. “Het is te gek voor woorden dat Nederland met miljoenen euro’s hoogveen beschermt, wat vlak over de grens juist wordt afgegraven. In Kampen blokkeren de natuurregels zelf de bouw van een hele woonwijk. Het moet niet gekker worden, maar normaler.”

Timmermans zei in het Europees Parlement dat het probleem niet bij Europa ligt, maar bij de uitvoering. “Als ik naar Nederland kijk, dan zie ik dat veel problemen ontstaan door de nationale uitvoering en toepassing van Europese regels”, aldus Timmermans in Straatsburg. “Ondanks dat Europa ruimte biedt aan lidstaten voor wat betreft de uitvoering van richtlijnen.”

Schreijer-Pierik: “Nu Timmermans dit erkent, is het hoog tijd dat Nederland meer in de pas gaat lopen met andere EU-landen. Weg met die onnodige en bureaucratische regeltjes die boeren en burgers handenvol geld kosten en amper resultaat hebben. Stop met nationale koppen op Europese regelgeving!.”

Beheer
WP Admin