AlgemeenNieuws

Onkruidbestrijdingsmiddel Roundup mogelijk kankerverwekkend

New York – Glyfosaat (Roundup), een van ’s werelds populairste onkruidbestrijdingsmiddelen, is mogelijk kankerverwekkend.

De afdeling voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie houdt er rekening mee dat industrieel gebruik van het middel, zoals in de grootschalige landbouw, gevaarlijk is.

De Volkskrant meldt dit op basis van informatie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC). Deze organisatie acht gebruik van het middel door tuinierende particulieren echter niet riskant.

Het IARC maakte donderdag in het tijdschrift The Lancet Oncology bekend glyfosaat voortaan aan te merken als mogelijk kankerverwekkend. Dat is in rangorde van zorgelijkheid de tweede categorie. Onder meer anabole steroïden en werk in wisseldiensten vallen in dezelfde groep.

Monsanto, de fabrikant van Roundup, is het hartgrondig oneens met het besluit van het IARC. “Elk voorgeschreven gebruik van glyfosaat is onschadelijk voor de gezondheid”, aldus woordvoerder Phil Miller in een reactie.

Beheer
WP Admin