AlgemeenNieuws

Nauwelijks mestverwerkingscontracten afgesloten

Doetinchem – Nog weinig veehouders hebben al een mestverwerkingscontract afgesloten. Ze wachten af, twijfelen over welk contract of wachten tot de prijzen zakken. Dat blijkt uit een online-peiling van Boerderij onder ruim 560 veehouders.

Uit de peiling blijkt ook dat veehouders afwachtend zijn. Driekwart van de respondenten zegt nog geen mestverwerkingscontract te hebben. Bijna de helft weet ook nog niet op welke manier hij aan de mestverwerkingsplicht zal gaan voldoen dit jaar. Een kwart wacht tot de prijzen van mestverwerkingscontracten zakken. In de peiling stelt 15 procent nog geen geld te hebben voor mestafzetcontracten. Dat geld is nodig om de vaak overvolle mestputten leeg te maken. 13 procent zegt dit soort zaken als mestverwerkingscontracten pas aan het einde van het jaar te regelen.

De meerderheid van de respondenten overweegt een vervangende verwerkingsovereenkomst (VVO). Een kwart onderzoekt de mogelijkheid om de mest rechtstreeks te leveren aan een verwerker/exporteur. 13 procent verwacht een overeenkomst af te sluiten via een derde partij (3PO).

Beheer
WP Admin