AlgemeenNieuws

Jonge boerenregeling op 1 in agrarisch manifest CU

Zwolle – ChristenUnie vindt dat er een stevige jonge boerenregeling moet zijn in alle provincies, waarmee bedrijfsopvolgers makkelijker het bedrijf van hun ouders kunnen overnemen. Dat staat in het manifest ‘Ruimte voor boeren; toekomst voor gezinsbedrijven’, dat ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber heeft gepresenteerd op de jaarlijkse ontmoetingsdag van de vereniging voor Christelijke agrariërs, CGMV in Zwolle.

ChristenUnie heeft een vijf-puntenplan opgesteld, waarbij goede bedrijfsopvolgingsmogelijkheden voor jonge boeren op één staat. CU wil tevens voldoende ontwikkelruimte voor boeren in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). “In ruil voor hun inspanningen om de uitstoot te verminderen, moeten boeren ook een substantieel deel van deze ontwikkelruimte kunnen benutten”, vindt de partij.

Snel duidelijkheid over de melkveewet staat als derde op de prioriteitenlijst van de ChristenUnie, gevolgd door het realiseren van eerlijke prijzen voor boeren en tuinders. “Boeren die hun nek uitsteken en stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn moeten daarvoor beloond worden. Het is onbegrijpelijk dat de Autoriteit Consument en Markt een prachtig initiatief als de Kip van Morgen afwijst”, vindt de partij.

Als vijfde roept de partij op om boeren meer te betrekken bij natuurbeheer.

Beheer
WP Admin