AlgemeenNieuws

Crowdfunden voor nieuw schuurdak met zonnepanelen

Ens – Een nieuw schuurdak met zonnepanelen gefinancierd met geld van derden. Het lukte een groep biologische boeren om dit project te financieren met ruim €40.000, opgehaald door crowdfunding.

Biologische boeren verenigd in landelijke boerenorganisatie BioRomeo hebben binnen enkele maanden voldoende geld opgehaald om een eerste schuurdak te vernieuwen en te voorzien van zonnepanelen. 

In het BioRomeo-project stellen de aangesloten biologische boeren hun schuurdaken beschikbaar voor zonnepanelen. Dat doen zij met het crowdfundingsplatform Zonnepanelendelen. De meeste van de negentien deelnemers boeren in Flevoland. Meer dan vierhonderd mensen uit heel Nederland hebben geld overgemaakt. Een minimale inleg is €250 per eenheid. Daarvoor krijgen de deelnemers zes tegoedbonnen voor aardappelen, groenten, fruit, kaas en eieren ter waarde van €50. De biologische boeren crowdfunden om investeren in duurzame landbouw mogelijk te maken en mensen te betrekken bij hun biologische bedrijf. Zaterdag 28 maart wordt het nieuwe schuurdak met zonnepanelen op het bedrijf van Digni en Krispijn van den Dries en Peter Keij in Ens geopend.

Beheer
WP Admin