AlgemeenNieuws

Boerenbond voert actie tegen ‘groene waanzin’

Brussel – De Belgische Boerenbond gaat onder het motto ‘Stop de waanzin’ een affiche-campagne voeren tegen het nieuwe vergroeningsbeleid van de Vlaamse overheid. ”We willen de burger alarmeren over de gevolgen van de vergroeningspolitiek die vandaag over het platteland raast.”

Als gevolg van dat vergroeningsbeleid zouden tientallen veehouderijen in Vlaanderen moeten verdwijnen en is het voortbestaan van nog eens enkele honderden eveneens in gevaar. ”Een politiek die zonder onderscheid van grootte of aard honderden bedrijven elke toekomst dreigt te ontnemen”, stelt de Boerenbond dan ook.

De actie heeft alleen succes als de affiches massaal langs de wegen of op druk bezochte plaatsen verschijnen, denkt de bond, die daarom haar leden oproept zoveel mogelijk van de posters te bestellen en op te hangen. ”Het is dan ook de bedoeling dat deze affiche de komende dagen en weken in heel Vlaanderen opduikt. Wij rekenen daarvoor ook op jouw medewerking om onze boodschap via de affiche aan Vlaanderen bekend te maken. Pas wanneer wij ons met zijn allen solidair achter de actie scharen en het woord bij de daad voegen kan deze actie ook effect hebben.”

Beheer
WP Admin