AlgemeenNieuws

Schultz: kosten kenteken trekker lager

Den Haag – De lastenverzwaring voor boeren als gevolg van het invoeren van ketekenplicht op trekkers wordt lager dan verwacht. Dat zei minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Het ministerie had berekend dat de kentekenplicht boeren en loonwerkers €38 miljoen zou kosten, maar dat wordt naar beneden bijgesteld. Hoeveel goedkoper het wordt, kon Schultz nog niet zeggen. Ze verwacht de Kamer hierover binnen twee weken te kunnen informeren.

Tijdens het debat over verkeersveiligheid uitte VVD-Kamerlid Barbara Visser haar zorgen over het loskoppelen van de kentekenplicht en de verhoging van de toegestane snelheid naar 40 kilometer per uur.

Schultz zegt dat ze in gesprek is met gemeenten en provincies over het toestaan van trekkers die 40 kilometer per uur rijden op 80-kilometerwegen.”Over de 50- en 60-kilometerwegen is geen discussie. Daar mogen de trekkers gewoon op en 40 kilometer rijden. Maar gemeenten en provincies maken zelf een afweging tussen economisch belang in de regio en verkeersveiligheid over de toelating van de trekkers op 80-kilometerwegen.”

Beheer
WP Admin