AlgemeenNieuws

Prijs bouwland schiet omhoog

Apeldoorn – De gemiddelde prijs voor een hectare bouwland lag in januari dit jaar zo’n €12.000 per hectare hoger, vergeleken met december vorig jaar. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Kadaster.

In de laatste maand van 2014 lag de gemiddelde prijs voor een hectare bouwland op zo’n 56.000 per hectare. Een maand later bijna €68.000. Ook voor een hectare grasland werd in deze periode duurder. De prijs steeg van ruim €48.000 naar bijna €53.000 per hectare.

Het landelijke gemiddelde ligt op bijna €58.000 per hectare. Dat is bijna €4.000 per hectare meer dan in december vorig jaar. Sinds september 2010 is de landelijke gemiddelde prijs niet meer zo hoog geweest, aldus cijfers van het Kadaster.

In de eerste drie à vier maanden van het jaar vinden vaker transacties plaats met hogere grondprijzen, vergeleken met transacties die plaatsvonden in de laatste maanden van het jaar daarvoor. Grond die namelijk voor 15 mei wordt aangemeld in de Gecombineerde opgave telt voor dit jaar nog mee. Kopers zijn dan soms eerder bereid dieper in de buidel te tasten.

Beheer
WP Admin