AlgemeenNieuws

NVV wil gesprek tussen Dijksma en MOB over bezwaren

Den Haag – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken op om snel in overleg te treden met de milieuactiegroep Mobilisation for the Environment (MOB).

“De bezwaargolf van MOB tegen Natuurbeschermingswetvergunningen dreigt te ontaarden in een bestuurlijke chaos. Hierdoor dreigen veehouders in de knel te komen met uitbreiding en modernisering van hun bedrijven”, aldus de NVV.

De afgelopen tien jaar zouden, volgens MOB, duizenden boerenbedrijven hebben kunnen uitbreiden zonder vereiste Nb-vergunning. MOB heeft inmiddels zeer veel bezwaren ingediend bij de provincies. Alleen in de provincie Overijssel zijn al vijfhonderd bezwaren ingediend. De NVV is bezorgd dat deze bezwaren tot vertraging zullen leiden bij de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

“Wij vrezen dat veehouders straks hun vergunningen niet krijgen. Zij komen dan helemaal klem te zitten met de ontwikkeling en daarmee modernisering van hun bedrijf”, zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen. Het NVV-bestuur roept Dijksma dan ook op om met MOB in overleg te treden en tot een oplossing te komen.

Beheer
WP Admin