Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

Run op VVO’s

De prijs van VVO’s loopt op omdat de vraag naar deze mestverwerkingscontracten erg groot is. Vooral melkveehouders kopen VVO’s om nog voor 31 december 2015 aan hun mestverwerkingsplicht te kunnen voldoen.

Melkveehouders zijn in de laatste weken van december in allerijl op zoek naar VVO’s die varkenshouders aanbieden. Bemiddelaars laten weten dat het lastig om nog aan voldoende VVO’s te komen.

Mest verwerken

Mestcooperatie Mestac in Best laat weten dagelijks 10 tot 15 partijen VVO’s te registeren. Zij geven VVO’s uit voor €1,00 per kg fosfaat. Mestverwerken.nu geeft een hogere prijs per kilo fosfaat af, namelijk €1,70 af bij een registratie van 1.000 kilo. Andere bemiddelaars noteren een prijzen van €1,25 en €1,50 per kilo fosfaat. Tot eind november daalden de prijzen van VVO’s naar €0,80 per kilo. Sinds deze week loopt de prijs weer op omdat de vraag naar VVO’s dus toeneemt. De reden is dat veehouders hun mestverwerkingsplicht volledig willen maken voor het einde van het jaar. Voor 31 december 2015 moeten boeren mestcontracten geregistreerd hebben bij RVO.nl.

Beheer
WP Admin