Home

Nieuws 3131 x bekeken 1 reactie

Texaanse ranch van $750 miljoen te koop

Wichita Falls - De grootste omheinde ranch van Texas wordt geveild: Waggoner Ranch.

De ranch is in totaal 1.280 km2 groot en moet zo'n $750 miljoen (€680 miljoen) opleveren, meldt Los Angeles Times. De 165-jaar oude ranch, ten noordwesten van Dallas, is te koop inclusief 100 gebouwen, 120 personeelsleden, flink wat meren en rivieren, 1.000 oliebronnen, 500 Quarters (paarden) en 7.500 runderen, met het brandmerk DDD. Op dit moment wordt 12.140 hectare land verbouwd met tarwe en haver. De familie ligt al jaren met elkaar overhoop over de erfenis. Er waren zo'n 700 geïnteresseerden voor de ranch, 50 mensen namen een kijkje en een stuk of 12 biedingen werden gedaan. Bieden kon tot vorige week dinsdag. Wie de koper is, zal aan het eind van het jaar bekend gemaakt worden. De boerderij werd in 1849 opgericht door Dan Waggoner, en bleef sindsdien in de familie. Vele beroemdheden kwamen op de ranch, zo speelde Theodore Roosevelt er graag polo.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    bieden kon tot vorige week dinsdag, wat is de nieuwswaarde dan nog, mosterd na de maaltijd

Of registreer je om te kunnen reageren.