AlgemeenNieuws

‘Kabinet omzeilt vermindering vleesconsumptie’

Amsterdam – De consumptie van vlees en verkleining van de veestapel wordt angstvallig gemeden in de kabinetsreactie op het rapport ‘Naar een voedselbeleid’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), meent Milieudefensie.

In de reactie erkent het kabinet dat aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn, maar in de voedselagenda die ze maandag naar de kamer stuurt, neemt zij geen regie om de echt noodzakelijke aanpassingen door te voeren, vindt Milieudefensie.

Vleestaks en verbod op reclame

Belangrijkste tekortkoming is dat vermindering van consumptie van vlees, zuivel en eieren uit de weg wordt gegaan. Milieudefensie wil een vleestaks en een verbod op vleesreclames om de vleesconsumptie omlaag te krijgen, want dat is volgens de actiegroepering beter voor de gezondheid, voor dieren en het klimaat.

‘Economie nog steeds dominante waarde’

Waar WRR aangeeft dat een voedselbeleid rekening houdt met uiteenlopende waarden van voedsel, zoals gezondheid, dierenwelzijn, milieu en landschap, is economie in de voedselagenda nog steeds de dominante waarde. “Geen woord over de verkleining van de veestapel en over de inzet op een productie met meerwaarde”, aldus Milieudefensie.

Beheer
WP Admin