AlgemeenNieuws

Later inzaaien vanggewas melden bij RVO.nl

Den Haag – Boeren die vanggewassen later inzaaien en gebruik willen maken van twee weken uitstel, moeten dat melden bij RVO.nl.

Eerder deze week maakte Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken bekend dat er uitstel is voor het inzaaien van vanggewassen tot 15 oktober. LTO en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond hebben een verzoek om uitstel van deze uiterste datum ingediend vanwege de vertraging bij de oogst door de overtollige neerslag in verschillende regio’s, waardoor boeren niet in staat zijn om de vanggewassen tijdig in te zaaien. Over het uitstel heeft de staatssecretaris overleg gevoerd met de Europese Commissie.

[([002_rb-image-2696490.jpeg]:inzetgroot)]

 

De uitzonderlijke weersomstandigheden hebben zich met name voorgedaan in de regio’s waar in september meer dan 100 millimeter neerslag is gevallen. Boeren in deze regio’s kunnen daarom van deze voorziening gebruik maken. Ook boeren buiten die regio’s, maar met vergelijkbare weersomstandigheden kunnen aanspraak maken op het uitstel.

Voorwaarde is dat boeren die gebruik maken van deze voorziening dit voor 15 oktober melden bij RVO.nl door aan te geven dat zij een beroep doen op overmacht in verband met de uitzonderlijke weersomstandigheden.

Boeren kunnen aan de
vergroeningsverplichtingen in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voldoen door het inzaaien van vanggewassen. Voor deze vanggewassen geldt een Europees vastgelegde uiterste inzaaidatum van 30 september.

Beheer
WP Admin