AlgemeenNieuws

Slachterij Midden Nederland failliet

Twello – Slachterij Midden Nederland uit Twello is op 29 december door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Dat bevestigd opdrachtgever en eigenaar van de slachterij Barry Mulder.

Slachterij Midden Nederland huurde de slachterij van Mulder en slachtte in zijn opdracht voornamelijk schapen, lammeren, geiten en herten. Mulder is nu van plan zelf een slachterij te beginnen onder de naam Vee en Vleeshandel Mulder. “Ik wil zo gauw mogelijk beginnen”, zegt Mulder. “Als ik personeel kan krijgen, starten we maandag al.”

Omdat curator Hans Coffeng van Slachterij Midden Nederland de acht personeelsleden ontslagen heeft, is er nu even geen personeel beschikbaar, aldus Mulder. De eigenaar van de slachterij heeft echter goede hoop dat personeel van Midden Nederland bij hem in dienst wil komen. “Ik zal wel wat kleinschaliger starten, dus heb ik niet voor alle acht oud-werknemers in eerste instantie werk.”

Mulder verwacht niet dat curator Coffeng zijn plannen zal tegenhouden. “Ik heb voldoende dieren te slachten en ik denk niet dat de curator dat zelf wil gaan doen.” Ook zijn er volgens Mulder geen anderen om een slachterij te beginnen. “Als er kandidaten zijn mogen ze mijn bedrijfsgebouwen met inboedel huren, ik heb daar echter nog niets van gehoord.”

Als het aan Barry Mulder ligt begint hij maandag als Vee- en Vleeshandel Mulder met slachten. “We zijn druk bezig om dat voor elkaar te krijgen”, aldus een zelfbewuste Mulder.

Beheer
WP Admin