Home

Nieuws 634 x bekeken 1 reactie

Unilever en Solidaridad steunen boeren

Londen/Rotterdam - Levensmiddelenconcern Unilever en ontwikkelingshulporganisatie Solidaridad trekken samen op in een project voor in totaal 1 miljoen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Het driejarige project moet leiden tot betere levensomstandigheden voor deze mensen. Dat maakten de partijen dinsdag in Londen bekend.

De boeren en arbeiders produceren grondstoffen die Unilever gebruikt voor levensmiddelen. Het gaat onder meer om thee, soja, palmolie, cacao, suiker en fruit. Unilever wil de duurzame productie ervan ook voor de lange termijn veiligstellen.

Veel boeren en arbeiders trekken echter naar de stad op zoek naar een beter leven. Die ontwikkeling kan mogelijk worden gestopt door ter plekke gunstige omstandigheden te creëren zodat het ook in economisch opzicht voor de betrokkenen aantrekkelijker wordt te blijven.

Het programma voorziet onder andere in het promoten van gelijke behandeling van mannen en vrouwen en het verbeteren van landbouwtechnieken, arbeidsomstandigheden en landbeheer. Unilever en Solidaridad gaan samen op zoek naar publieke en private financiering van kleinschalige boereninitiatieven.

De multinational en de ontwikkelingshulporganisatie werken al langer samen. Eerder werd een soortgelijk project gestart voor 150.000 kleine boeren en arbeiders in India, Mexico en Colombia.

Eén reactie

  • somporn

    En jij gelooft dat,ze geven je een vinger en snijden je bij de enkels af.
    Praatjes vullen geen gaatjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.