Home

Nieuws 556 x bekeken

Staking bij supermarktketen Delhaize

Brussel - Bij de Belgische supermarktketen Delhaize zijn vrijdag achttien vestigingen dicht. Werknemers hebben de winkels gesloten uit protest tegen de in juni aangekondigde reorganisatie bij het supermarktbedrijf. Door de herstructurering dreigen 2.500 banen verloren te gaan en worden veertien vestigingen gesloten.

Na de zomer zijn de vakbonden en directie weer om de tafel gegaan voor overleg. Maar tot nu toe heeft dat niet geleid tot een akkoord. Delhaize betreurt de acties van de vakbonden. "We begrijpen de timing niet helemaal." Er staat volgens de zegsman nog overleg gepland.

In Brussel houden acht winkels de deuren dicht. Dat zijn er meer dan vooraf aangekondigd door de vakbonden. In Vlaanderen en Wallonië zijn het er elk vijf.

Delhaize gaat reorganiseren omdat het te kampen heeft met felle concurrentie van prijsvechters als Aldi en Lidl. Maar ook de sterke opmars van Albert Heijn zorgt voor problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.