AlgemeenNieuws

Schulz denkt dat trekker-APK al bestaat

Den Haag- Minister Melanie Schulz van Haegen-Maas Geesteranus (Infrastructuur en Milieu) kijkt naar de verplichting van een periodieke keuring voor trekkers.

De minister verkeert in de veronderstelling dat de APK voor trekkers nu al geldt, zo liet ze in de Tweede Kamer blijken. In Nederland geldt geen APK-verplichting voor trekkers.

De vraag over een APK voor trekkers kwam in de Tweede Kamer aan de orde bij de  behandeling van een motie van de SP, die wil voorkomen dat auto’s worden omgebouwd tot motorvoertuigen met een beperkte snelheid, om op die manier de verplichting van een rijbewijs te kunnen omzeilen.

De auto’s met beperkte snelheid vallen onder de regeling voor het trekkerrijbewijs. Alleen trekkers die smaller zijn dan 130 centimeter kunnen bestuurd worden door bestuurders zonder trekkerrijbewijs. Het ontbreken van een APK-verplichting maakt het aantrekkelijk een auto om te bouwen tot een trekker.

De Europese Commissie heeft vorig jaar het plan geopperd om een APK voor trekkers in te voeren. Dat plan is echter gestrand. LTO Nederland verzet zich daartegen.

Beheer
WP Admin