AlgemeenNieuws

Rutte: nog strengere regels helpen niet

Den Haag – De landbouw is er niet bij gebaat als de regels op gebied van milieu en dierenwelzijn verder worden aangescherpt. Dat zegt ministerpresident Mark Rutte.

Uitgedaagd door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zei de premier donderdag tijdens de algemene politieke beschouwingen dat het succes van de sector niet gebaat is bij de verdere aanscherping van de regels. Volgens Rutte zijn de regels voor dierenwelzijn en milieu in Nederland streng, maar goed.

“Ik vind het bewonderenswaardig dat de Nederlandse agrarische sector er, ondanks de strenge wetgeving, die echt pittig is, in slaagt echt toonaangevend te zijn in deze wereld.”

De minister-president zegt dat hij heel veel op het platteland komt en de sector goed kent.

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vond dat Rutte een halt moest toeroepen aan de bouw van wat zij megastallen noemt. “We moeten ophouden met het mensonterend stapelen van varkens”, aldus Thieme, die  aanvoerde dat bewoners van het platteland het langzamerhand verstikkend vinden om daar te leven, vanwege de stank en het fijnstof.

.

Beheer
WP Admin