Home

Nieuws 1057 x bekeken 5 reacties

PvdA wil snel af van stoppersregeling

Den Haag – De PvdA wil de stoppersregeling voor de intensieve veehouderij zo snel mogelijk afbouwen.

Dat zei PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken tijdens een debat over veehouderij en volksgezondheid. Van Dekken vindt dat er meer gericht moet worden op moderne, duurzame productie. "Dat is moeilijk te organiseren op bedrijven die nog steeds produceren in verouderde stallen door gebruik te maken van de stoppersregeling uit de Wet Ammoniak Veehouderij waardoor ze aan minder vergaande eisen hoeven voldoen", aldus Van Dekken.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) zegt dat het niet eenvoudig is om de stoppersregeling nog sneller af te bouwen. Ze deelt de visie van Van Dekken Wel. "We moeten investeren in de blijvers en niet in de stoppers", aldus Dijksma.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Het is maar goed dat de PVDA zichzelf zo snel aan het afbouwen is.
  Betrouwbare politiek weer eerst afspraken maken en daarna er weer aan gaan tornen.

 • hertha

  De stoppende boer heeft vaak nog eigen keuzes, de blijvers vaak in loondienst van de bank, kun je makkelijker sturen, hoeven alleen maar te knikken.

 • polsbroek

  Ik ben een stopper .Maar je moet niet denken dat het leuk is dat ze je op deze manier je strot langzaam aan dicht knijpen Het is een manier om de kleine bedrijfjes op te ruimen .Dan kan men lekker gaan zeuren over de groten

 • Marco22

  Vraag mij af wat Dekken verstaat onder 'moderne duurzame productie'
  Vast geen Megastallen.

 • drikhend

  Wat een voorstel . Mensen hebben een besluit genomen op basis van wetgeving . Daarin mochten ze tot 2020 met met geringe aanpassingen en door minder dieren te houden blijven doorgaan en dan stoppen . Ten eerste het is nog maar ruim 4 jaar en dan gaan deze bedrijven leeg draaien . En ten tweede wat gaat een onbetrouwbare overheid nog meer verzinnen . Om er nog meer de nek om te draaien .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.