AlgemeenNieuws

Prinsjesdag: koopkracht stijgt

Den Haag – De Tweede Kamerfracties hebben vrijdag de stukken voor Prinsjesdag ontvangen. De stukken worden dinsdag, tijdens Prinsjesdag, openbaar gemaakt. Toch zijn er al diverse plannen van het kabinet uitgelekt.

Zo melden diverse media dat de koopkracht voor iedereen gemiddeld met 0,5 procent omhoog gaat. De verwachting is dat de economie met 1,25 procent groeit en de werkloosheid licht zal dalen. Het kabinet is volgens de uitgelekte plannen van plan om iedereen die werkt belastingkorting te geven.

Het lagere btw-tarief voor herstel en renovatie van woningen wordt een half jaar verlengd en blijft daarmee van kracht tot juli 2015. De maatregel dat ouders belastingvrij €100.000 aan hun kinderen mogen schenken om een huis te kopen wordt niet verlengd. De verhoging van de dieselaccijns wordt niet teruggedraaid.

Dinsdag spreekt koning Willem Alexander om even na een uur de troonrede uit. Minister van financiën Jeroen Dijsselbloem zal vervolgens om drie uur het koffertje met de miljoenennota aan de Tweede Kamer overhandigen. Daarna worden de begrotingen per ministerie, dus ook voor het ministerie van Economische Zaken openbaar. Ook zal minister Melanie Schultz van Haegen dinsdag haar Deltaprogramma, gericht op het waterbeleid, bekendmaken.

Beheer
WP Admin