Home

Nieuws 1063 x bekeken

NAJK: blij met handhaving jonge landbouwersregeling

Utrecht – NAJK is blij dat de Jonge Landbouwersregeling voor 2014 gehandhaafd blijft. Dat zegt voorzitter John Hilhorst in reactie op de Miljoenennota die dinsdag is gepresenteerd.

"Hieruit blijkt toch dat ook het kabinet prioriteit legt bij jonge boeren." Het is in dat kader volgens de melkveehouder wel belangrijk dat bij de aangekondigde herziening van het belastingstelsel fiscale regels handhaaft die bedrijfsovername en de continuïteit van landbouwbedrijven bevorderen.

NAJK ziet in de aangekondigde herziening van de pachtwet kansen om de grondmobiliteit te vergroten. "Het verpachten kan bijvoorbeeld aantrekkelijker worden gemaakt. Ook is het nu zo dat bij overname van een bedrijf ook pachtcontracten één op één over gaan." Wanneer gekort wordt op groen onderwijs, wat Hilhorst nog niet heeft kunnen vaststellen, is dat volgens hem "schrijnend." "Nu is groen onderwijs al een ondergeschoven kindje."

Of registreer je om te kunnen reageren.