AlgemeenNieuws

Miss-verkiezing moet jongeren naar landbouw lokken

Kampala – De verkiezingen van Miss Oeganda worden door het Oegandese leger ingezet om jongeren warm te maken voor landbouw. De 20 finalisten voor Miss Oeganda krijgen als voorbereiding op de finale op 25 oktober een heuse bootcamp voor vee- en pluimveeteelt en ze moeten naar de markt. Dat alles om boerenervaring op te doen.

Met deze onderdelen willen de organisatoren jonge vrouwen aanmoedigen om hun talenten in te zetten voor de landbouw en de economie. Dit past volgens hen bij het motto van de missverkiezingen: schoonheid met een doel.

“De natie voeden, de gemeenschap voeden, daarmee maak je een groter verschil dan met een eigen boetiek runnen”, aldus de organisatie van de missverkiezing. Het is niet een eenmalige actie, maar een campagne die de rest van het jaar blijft lopen.

Vier vijfde van de vrouwen in Oeganda werkt op het land, maar de productie is gericht op zelfvoorziening. Het leger heeft nu de taak gekregen controle te krijgen over het landbouwproductieprogramma, kortweg NAADS. Dat moet boeren stimuleren om over te stappen van zelfvoorziening op commerciële landbouw. Volgens president Museveni is daarbij het leger nodig om mismanagement van ambtenaren tegen te gaan.

Beheer
WP Admin