Home

Nieuws 1109 x bekeken

Manure Sensing van John Deere wint innovatieprijs

Biddinghuizen – Manure Sensing van John Deere is uitgeroepen tot winnaar van innovatieprijs de Bronzen Sikkel 2014. Dit werd bekendgemaakt op vakbeurs AgroTechniek Holland. Manure Sensing meet 'real time' de gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest. Daardoor is het mogelijk met meer precisie mest toe te dienen.

De vakjury, die unaniem voor het apparaat van John Deere koos, roemt de mestmeter als 'mooie vinding die aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben'.  De jury moest een keuze maken uit circa 80 inzendingen en beoordeelde deze op welke mate zij vernieuwend en onderscheidend waren.

De tweede prijs ging naar de eerste zelfrijdende, cabineloze trekker ter wereld: Greenbot van Conver. Derde werd de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

Of registreer je om te kunnen reageren.