Home

Nieuws 2816 x bekeken 1 reactie

Makkelijk perceel doorgeven aan loonwerker

Biddinghuizen – Naast al het grote machinegeweld zijn er ook relatief kleine innovaties te vinden op de Agrotechniek Holland beurs. Een voorbeeld daarvan is de internettool om percelen door te geven aan de loonwerker.

Via Perceeldoorgeven.nl kan een boer percelen intekenen en digitaal doorgeven aan zijn loonwerker. Het loonbedrijf weet precies wat er moet gebeuren en op welk perceel. Als het werk start, rijdt de medewerker - desnoods met behulp van GPS - direct naar de inrit van het betreffende perceel om te maaien, zodebemesten of hakselen. Volgens Bart Knol van Tyker Technology kan zowel boer als loonwerker veel tijd en dus geld besparen met de tool. Voor de boer is het gebruik gratis, een loonwerker betaalt uiteindelijk circa €2,50 tot €3,00 per opdracht.
Perceeldoorgeven.nl is een van de projecten van het bedrijf Tyker Technology, het bedrijf is opgericht in 2008 door Tijmen Bakker. Tyker Technology ontwikkelt kennis en producten die plaatsbepaling gebruiken voor het besturen van mobiele machines. De producten zijn klant- en voertuigspecifieke applicaties voor landbouw- en wegenbouwmachines.

Eén reactie

  • agratax2

    Het direct naar het perceel gaan, geeft inderdaad tijd winst voor beide partijen. Maar als loonwerker / trekkerchauffeur zou ik het erg op prijs stellen als de boer de moeite neemt om me op het land nog even bij te praten en eventueel op of aanmerkingen te geven m.b.t. het werk. Ik heb als -oud- loonwerker nl. een hekel aan boeren die later met commentaar komen en tijdens het werk of niet aanwezig zijn of hun mond houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.