Home

Nieuws 415 x bekeken

Hoofd WTO vreest voor lot Bali-deal

New Delhi – Directeur-generaal Roberto Azevêdo van Wereldhandelsorganisatie WTO vreest voor het lot van de deal die vorig jaar december in Bali is gesloten over vereenvoudiging en standaardiseren van douaneprocedures.

De Braziliaan denkt dat niet alleen uitstel maar ook afstel mogelijk is, waarmee ook een deal over het recht van landen om voedselvoorraden op te bouwen van de baan is. Azevêdo deed de uitspraken tijdens een bijeenkomst van de handels- en ontwikkelingsorganisatie van de VN, UNCTAD. De afspraken over douaneprocedures werden eerder door landen goedgekeurd maar India weigert de afspraken te ratificeren. Het land ging in december 2013 akkoord met een tijdplan voor het wijzigen van afspraken over voedselvoorraden maar is inmiddels van mening veranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.