Home

Nieuws 1017 x bekeken

Hogan voorgesteld als landbouwcommissaris

Brussel – De Ier Phil Hogan is door Jean-Claude Juncker voorgesteld als nieuwe commissaris van landbouw van de Europese Commissie. Hogan is nu nog minister van milieu in Ierland en ligt goed bij vertegenwoordigers van de agrarische sector.

Juncker heeft de verdeling van de verschillende commissies iets aangepast. De commissies voor milieu en visserij en maritieme zaken worden samengevoegd tot één commissie, onder leiding van Karmenu Vella, afkomstig uit Malta.

Cecilia Malström uit Zweden wordt commissaris van handel en Vytenis Andriukaitis uit Litouwen wordt commissaris van volksgezondheid en voedselveiligheid. De Spanjaard Miguel Arias Canete wordt commissaris van klimaat en energie.

De nieuwe Commissie gaat werken met zeven vice-voorzitters, waarvan de Nederlandse Frans Timmermans de eerste vice-voorzitter wordt. Hij wordt de rechterhand van Commissievoorzitter Juncker. "Hij is meer dan een medewerker. Hij is mijn vervanger als ik niet aanwezig kan zijn en hij zal nauw toezien op de coherentie en correlatie van het beleid van de Commissie", sprak Juncker tijdens de presentatie van zijn team.

Vice-voorzitter Andrus Ansip uit Estland heeft onder andere de verantwoordelijkheid voor landbouw en plattelandsbeleid, interne markt, industrie, economische zaken en regionaal beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.