Home

Nieuws 1184 x bekeken

Duitsers terughoudender bij aanschaf maaidorser

Frankfurt am Main- In Duitsland zijn in het afgelopen bedrijfsjaar 2013/14 minder maaidorsers verkocht, meldt fabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik.

Bij de maaidorsers was de afzet 1.865 stuks. Dat komt ten opzichte van het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar neer op een daling met 5 procent. Bij de afzet van balenpersers is het beeld iets diffuser. Er werden minder rondbalenpersers verkocht (min 3 procent in vergelijking met het meerjarig gemiddelde), maar meer vierkante-balenpersers (plus  8 procent). In totaal gingen 2.144 balenpersmachines van de hand. De machines voor ronde balen zijn daarbij ver in de meerderheid. Oorzaak van het wat teleurstellende verloop van de investeringen is volgens VDMA waarschijnlijk het lagere prijsniveau van graan en koolzaad. Omdat de machines toch up-to-date moeten blijven verwacht de organisatie dat de vraag in het lopende jaar weer wat zal aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.