Home

Nieuws 995 x bekeken 1 reactie

Duitse landbouwexport naar Rusland levert in

Berlijn - De Duitse landbouwgrondstoffen- en voedingsexport naar Rusland is in het eerste halfjaar in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 25 procent teruggelopen.

Dat deelt het landbouwministerie in Berlijn mee. De waarde daalde - vooral als gevolg van door Rusland opgelegde exportbeperkingen - volgens het departement naar 585 miljoen euro. De beperkingen stonden nog los van het embargo dat Rusland begin augustus invoerde in reactie op de sancties van de EU.

De totale landbouw- en voedingsexport van de Bondsrepubliek bleef licht in de groei met een plusje van 1,2 procent naar 31,3 miljard euro. Positief ontwikkelde zich onder andere de zuivelexport en de export van graan. De waarde van de laatstgenoemde export nam met 1,4 procent toe naar 1,5 miljard euro. Het volume groeide aanzienlijk meer, namelijk naar 6,8 miljoen ton, waarvan 4 miljoen ton naar derde landen.

De import van voeding en landbouwgrondstoffen nam met 1,7 procent toe naar 34,8 miljard euro.

Eén reactie

  • info48

    Totaal zit de export in de plus, het is interessant te weten hoeveel de export naar Wit Rusland en Kazachstan is toegenomen

Of registreer je om te kunnen reageren.