AlgemeenNieuws

CDA: steun niet alleen uit landbouwbudget

Den Haag – Nederland moet in lijn met het Europees Parlement er voor pleiten om de financiering van de Europese steunmaatregelen niet alleen te betalen vanuit het Europees landbouwbudget. Dat stelt de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Het CDA vraagt Dijksma haar standpunt te heroverwegen.

Het CDA vindt dat Nederland niet snel genoeg en ook niet altijd adequaat reageert op de Russische boycot van land- en tuinbouwproducten.

Het Europees Parlement sprak deze week uit dat de steun voor de landbouw niet alleen uit het landbouwbudget bekostigd moet worden. Voorzitter Czesław Adam Siekierski van de landbouwcommissie van het parlement heeft al in een heel vroeg stadium aangedrongen bij commissievoorzitter Barroso en diens opvolger Juncker de steunmaatregelen op een hoger plan te trekken.

In Nederland is de compensatieregeling veel te ingewikkeld, bovendien is de overheid niet consequent. Het CDA noemt de overheid onbetrouwbaar doordat regelingen zijn aangekondigd, maar vervolgens met terugwerkende kracht worden opgeheven.

Beheer
WP Admin