Home

Nieuws 763 x bekeken 3 reacties

Zwitserland stopt doorvoer naar Rusland

Zürich – Zwitserland heeft verhinderd dat Europese voedselproducenten hun door Rusland geboycotte producten via Zwitserland alsnog de Russische grens over krijgen.

Dit meldde het Zwitserse ministerie van landbouw dinsdag, aldus Wall Street Journal. Europese voedselproducenten zouden op deze manier proberen hun producten over de grens te krijgen, maar daar wil Zwitserland zich niet voor laten lenen. "Het is een vereiste dat wij hygiënecertificaten aanleveren bij bepaalde voedingsmiddelen en dit kunnen we niet als producten niet in dit land geproduceerd zijn", leg een woordvoerder uit.

Zwitserland zelf mag wel exporteren naar Rusland, aangezien het land niet deelneemt aan de Europese sancties die aan Rusland werden opgelegd. Wel heeft het Zwitsers kabinet afgelopen week zijn eigen restricties richting Oekraïne en Rusland aangescherpt.

Laatste reacties

 • John*

  heeft wilders dan toch gelijk?

 • John*

  voor mijn gevoel is de EU te ver doorgeslagen.

 • somporn

  John, niet alleen jouw gevoel,er zijn er veel meer die er zo over denken.
  Nu zie je wat de EU is,als er stront aan de knikker is hoor je of zie je ze niet.
  De EU is perfect voor de grote heren en multinationals,de gewone man is er voor de financiele bijdrage te leveren en zijn of haar mening wordt niet gevraagd en telt niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.