Home

Nieuws 4489 x bekeken 15 reacties

Woede over Hollandse tomaten in Franse winkel

Parijs – De Franse groente- en fruitorganisaties zijn woedend op de discountsupermarkt Leader Price, omdat die 'midden in het Franse hoogseizoen en ondanks het Russische embargo' een reclame-actie voert met trostomaten uit Holland. De organisaties kondigen ook aan dat hun leden en andere telers naar vestigingen van Leader Price zullen trekken om daar verhaal te halen. ''Als dat niet helpt, dan komen er hardere acties.''

''De houding van Leader Price is onverantwoordelijk en onaanvaardbaar'', aldus Légumes de France en de Fédération nationale des producteurs de fruit in een gezamenlijke verklaring. ''Dezelfde producten zijn in voldoende hoeveelheid en kwaliteit verkrijgbaar bij Franse telers. Dat Leader Price daar niet naar toe gaat bewijst dat de winkelier onvoldoende praat met de mensen die de productie regelen en die het op de markt brengen. Als je een actie wilt voeren met producten uit Frankrijk, dan moet je dat van tevoren ook goed opzetten en rekening houden met de aanwezigheid ervan.''

Laatste reacties

 • farmer135

  hier liggen toch ook franse kazen in de winkels ?

 • pinkeltje

  Het hele verhaal sluit honderd procent aan met de ervaringen uit het verleden. 'So sind die Franzosen'. Zoals ik al eerder heb gesteld bewijst dit opnieuw dat de wereld eigenlijk één grote kleuterklas is. In Nederland is de aardappelprijs momenteel bedroevend maar hier liggen tussen de Hollandse piepers ook aardappelen uit het buitenland in het schap. Heb ik een paar dagen geleden nog gezien en toen bewust een zakje Hollandse piepers gekocht omdat ik het een beetje idioot vond om buitenlandse aardappelen te kopen als er zat beschikbaar is van eigen bodem. Maar het heet handel. Wie betaalt die bepaalt. Maar dat het af en toe een beetje een rare gang van zaken is waar je als buitenstaander maar moeilijk wat van kunt begrijpen dat is duidelijk. Maar boos de straat op gaan en verhaal gaan halen gaat helaas niet helpen. Het gaat zoals het gaat.

 • Elevage

  maar in frankrijk zijn ze wel van de duidelijke acties. Voor de winkel het in de gaten heeft is er een komplete kipper gelost voor de deur met tomaten..........
  Zoiets moesten ze hier ook eens doen, maar wij zijn helaas meer van het poldermodel: praten praten praten

 • pinkeltje

  De oogkleppen op en je terug trekken achter de stadsmuur heeft nog nooit veel opgeleverd. Allemaal kortzichtige korte termijn politiek.

 • Fermer

  @pinkeltje, wat en voor wie levert die vrije wereldhandel dan op? Boeren worden wereldwijd tegen elkaar uitgespeeld, goedkoop derdewereldland personeel wordt uitgebuit, grondstoffen worden weggekaapt, de handel en de multinationals hebben mede door veel subsidies de weg open om woekerwinsten te maken, de hoge dames en heren vullen hun zakken. De gewone man mag werken (of niet) , alles wat men krijgt of verdient verdwijnt in de zakken van de elite. Hoe kan een klein land met heel veel aardgas en waar een werkende ong. 80% belasting over z'n inkomen betaald anders financieel aan de grond zitten? Vroeger kon met één inkomen een huis gekocht worden, nu alleen door tweeverdieners, hoezo zijn we beter af? Grenzen dicht, alle mensen weer werk in alle sectoren en veel minder belastingdruk zou voor de bevolking veel beter zijn.

 • pinkeltje

  Wat het oplevert is dat de levensstandaard in de geschiedenis van de mensheid nog nooit zo hoog is geweest als die thans is. Er is nog nooit een generatie geweest die zo luxe en comfortabel heeft geleefd als die van dit moment. Inclusief de bijstandsmoeders, gehandicapten en AOW'ers. Dat horen we niet graag want we klagen liever maar zo is het wel als je het geschiedenisboek terugbladert. En dat Nederland financieel aan de grond zit? Laat me niet lachen. Dat wil niet zeggen dat er niks meer te verbeteren valt maar het optrekken van de muren gaat in ieder geval niet helpen. Ieder land dat het economisch moeilijk heeft kijkt uit naar mogelijkheden om zaken te doen met andere landen. De realiteit is gewoonweg dat 'we' elkaar nodig hebben.

 • Fermer

  Luxe en comfort op de pof. De staat met een grote schuld, de inwoners gem. met een grote schuld. Wat staat daar tegenover? Opgepompt vastgoed, zowel de grond als de huizenprijs, bijna geen industrieele productie, aardgas wat voor 90% op is, werkeloosheid wo alle vormen van afgekeurden van meer dan 15 % v d beroepsbevolking, een te groot ambtenarenapparaat, en een jeugd met opleidingen van een bedenkelijk niveau en op terreinen waar je niks mee kunt . En welvaart, OK, vooral goed om de multinationals te spekken ( die an sich niets bijbetalen aan onze bijstandsmoeders, gehandicapten en AOW-ers), maar welzijn? Met hele hordes mensen met een depressie, een burn-out, drugsproblemen en verdere geestelijke gezondheidsklachten is het volgens mij op het moment nog geen succes met onze strategie van vrije werelmdhandel.

 • pinkeltje

  Ja, inderdaad, het is echt verschrikkelijk. Het is al bijna zover dat als je in de bijstand zit je niet eens op vakantie kunt!

 • koestal

  zijn ze dan gratis ?

 • j swennen

  Vakantie is voor mensen die een jaarlang hard gewerkt hebben

 • ed12345

  Pinkeltje de Echte in de bijstand klust er bij en heeft geld genoeg om er even tussenuit te knijpen

 • piethermus1

  Frankrijk is een land waar de burger en bedrijven vaak de staat vragen om hulp en waar de staat ook vaak die bescherming biedt. Vaak via harde acties (van o.a communisische vakbonden zoals CGT) werd en wordt dit bereikt. De eigen autoindustrie bleef zo jaren roestbakken afleveren (Jaren 70-80) welke niet konden concurreren met Duitse auto's en Jappen. Pas toen de kwaliteitsslag gemaakt werd ging het beter. De laatste 20 a 30 jaar zijn Franse auto's best goed. Renault en Air France waren nog niet zo lang geleden nog halve of hele staatsbedrijven, waar zwaar geld bij moest. Air France werkt nog steeds inefficient, door die rare Franse vakbonden met hun gegil. Frankrijk had toen het nog geen crisis was al 10% werklozen. Juist dat te vele gepamper van staatswege werkt ellende in de hand.

 • Jan Veltkamp

  Hoe je het went of keert, De (wereld) marktprijzen zijn in elkaar geklapt. En Rusland maar lachen. Via omweg komt het nodige toch wel binnen alleen voor veel lagere prijzen. Van dat uitgespaarde geld kunnen ze de binnenlandse landbouw wel een extra stimulans geven. En dan vinden we het hier gek dat Putin nog nooit zo populair is gewwest in zijn eigen land. Hadden we hier maar leiders die het landsbelang voorop stelden ipv hun eigen wel en wee.

 • koestal

  deze tomaten komen niet in Rusland

 • piethermus1

  Rusland kan niet snel uit andere landen VOLDOENDE voedsel importen. Dat is logistiek gezien onmogelijk. De prijs van voedsel loopt in Rusland dus op.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.